Званична презентација града Панчева


Зашто смо упутили позив за учешће на Конкурсу за локалне иницијативе

Одборници су једини представници локалне власти  који се бирају на изборима. Сви остали од Председника Скупштине, Градоначелника и чланова Градског Већа, директора ЈП и ЈКП, директора установа, чланова УО и НО тих правних лица којима је оснивач град Панчево, изабрани су посредно, на основу гласова одборника.

 

Наш политички систем је специфичан јер се на локалним изборима гласа за листе, а не за појединце. И поред важећег пропорционалног система, одборници на локалном нивоу би требало пре свега да буду заступници својих средина. Панчево има 70 одборника и преко 126.000 становника, од којих 112 хиљада има право гласа.

 

Репрезентативност је вредност коју одборници требају да стварају  за оне које представљају, тако да када имају проблем који је везан за функционисање  Града, грађани И удружења имају коме да се обрате. Одборници би требало да буду веза између суграђана и органа локалне самоуправе које су као одборници основали.

 

Имајући у виду улогу одборника, овај конкурс је позив удружењима да у сарадњи са својим локалним предстваницима, одборницима, припреме иницијативе важне за остваривање  заједничких циљева или за средину у којој заједно делују.

 

Путем овог конкурса биће подржане инцијативе које се односе на решавање обострано препознатих проблема везаних на неку заједничку циљну групу,  тако што ће се реализацијом средстава предвиђених конкурсом у значајној мери да допринети адекватном одговору на потребе које дефинисана група има. 

 

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА

Филип Митровић

RSS Facebook

ИЗДВАЈАМО

Градоначелник Порез на имовину Избори 2014. Стратегија развоја града Лицитација пољопривредног земљишта - 2013 Секретаријат за пореску администрацију

ЈП И ЈКП

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Мониторинг систем Систем 48 Локације за инвестирање Профил града Регионални центар за друштвено-економски развој - Банат НАЛЕД USAID