Званична презентација града Панчева
PrivredaN.jpg


Локација Панчева

     На самом југу Војводине, на ушћу реке Тамиш у Дунав, на само 17km од главног града Србије-Београда, налази се град Панчево, економско, културно и административно седиште Јужнобанатског округа.

 

Општине са којима се Панчево граничи су: Ковачица , Алибунар , Ковин и град Београд , као и јужна граница на Дунаву (према београдској општини Гроцка).

 

Положај Панчева у АП Војводини, Републици Србији, Европи

 

 

Налази се у непосредној близини КОРИДОРА 10 (Салцбург-Љубљана-Загреб-Београд-Нис-Скопље-Солун), са крацима од Београда до Хоргоша и од Ниша до Димитровграда.

 

КОРИДОР 7 (Дунавска трансферзала) која директно повезује Панчево са централном и југоисточном Европом. Овај коридор представља жилу куцавицу речног саобраћаја Европе и пловни део Саве (Северно море-Рајна-Мајна-Дунав-Црно море-даље ка истоку).

 

Панчево на Дунаву има луку и 2 пристаништа.

 

Удаљеност Панчева од великих градова Европе:

 

RSS Facebook

ИЗДВАЈАМО

Градоначелник Порез на имовину Избори 2014. Стратегија развоја града Лицитација пољопривредног земљишта - 2013 Секретаријат за пореску администрацију

ЈП И ЈКП

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Мониторинг систем Систем 48 Локације за инвестирање Профил града Регионални центар за друштвено-економски развој - Банат НАЛЕД USAID