Zvanična prezentacija grada Pančeva
PrivredaN.jpg


Lokacija Pančeva

     Na samom jugu Vojvodine, na ušću reke Tamiš u Dunav, na samo 17km od glavnog grada Srbije-Beograda, nalazi se grad Pančevo, ekonomsko, kulturno i administrativno sedište Južnobanatskog okruga.

 

Opštine sa kojima se Pančevo graniči su: Kovačica, Alibunar, Kovin i grad Beograd, kao i južna granica na Dunavu (prema beogradskoj opštini Grocka).

 

Položaj Pančeva u AP Vojvodini, Republici Srbiji, Evropi

 

 

Nalazi se u neposrednoj blizini KORIDORA 10 (Salcburg-Ljubljana-Zagreb-Beograd-Nis-Skoplje-Solun), sa kracima od Beograda do Horgoša i od Niša do Dimitrovgrada.

 

KORIDOR 7 (Dunavska transferzala) koja direktno povezuje Pančevo sa centralnom i jugoistočnom Evropom. Ovaj koridor predstavlja žilu kucavicu rečnog saobraćaja Evrope i plovni deo Save (Severno more-Rajna-Majna-Dunav-Crno more-dalje ka istoku).

 

Pančevo na Dunavu ima luku i 2 pristaništa.

 

Udaljenost Pančeva od velikih gradova Evrope:

 

RSS Facebook

IZDVAJAMO

Gradonačelnik Porez na imovinu Izbori 2014. Strategija razvoja grada Licitacija poljoprivrednog zemljišta - 2013 Sekretarijat za poresku administraciju

JP I JKP

KORISNI LINKOVI

Monitoring sistem Sistem 48 Lokacije za investiranje Profil grada Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj - Banat NALED USAID