КОРИСНИЦИМА ДОДЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНОВА ЗА ИЗДАВАЊЕ

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Панчева Саша Павлов уручили су 8. фебруара кључеве социјалних станова за издавање за седам породица.

Carousel

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА КОРИСНИКЕ СТАНОВА ЗА ИЗДАВАЊЕ

Свечано потписивање уговора за седам корисника станова за издавање на период од пет година одржано је 29. јануара 2016. године у кабинету градоначелника.

Carousel

КОНКУРС У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА

Позивамо све заинтересоване да се до 18. фебруара 2016. пријаве на Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијског садржаја из области јавног информисања.

Carousel

ОКРУГЛИ СТО: ДУГОТРАЈНЕ ЗАГАЂУЈУЋЕ СУПСТАНЦЕ У ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ - СТАЊЕ У ПАНЧЕВУ

У четвртак, 21. јануара 2016. године, презентовани су досадашњи резултати пројекта "Подизање капацитета за анализу и мере смањења дуготрајних органских загађујућих супстанци у Србији".

Carousel

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА КОРИСНИКЕ СТАНОВА ЗА ИЗДАВАЊЕ

   

29.01.2016.
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА КОРИСНИКЕ СТАНОВА ЗА ИЗДАВАЊЕСвечано потписивање уговора за седам корисника станова за издавање, одабраних по Конкурсу на основу Одлуке о давању у закуп станова на одређено време, на период од пет година одржано је у петак, 29. јануара 2016. године у кабинету градоначелника, док ће им кључеви бити уручени у току наредне недеље.

Догађају су присуствовали чланица Градског већа задужена за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Сузана Јовановић, директор ЈП "Градска стамбена агеција" Панчево Александар Бркић и председница Комисије за давање у закуп градских станова Зденка Јокић и корисници.


Чланица Градског већа Сузана Јовановић истакла је да је социјално становање јавни стамбени фонд, тј. да је реч о становима у власништву града који се издају у закуп по много приступачнијој, економској закупнини. Зато је висина прихода један од важних критеријума, те за станове могу конкурисати они који имају примања нижа од троструког износа просечне зараде.

- Према неким подацима, више од 3000 људи нема решено стамбено питање, да рачунамо да је минимум 1000 људи у групацији за социјално становање, с тим што међу тих 1000 свакако има и оних  који чак не могу да задовоље услове за социјално становање. То је наредни корак о којем ћемо ми размишљати. У овом тренутку, Град је подржао идеју Градске стамбене агенције да све локације у граду где су стари општински станови, како их сви називају, где на тим локацијама нема ничега или има разрушених објеката, да се свака таква локација активира, очисти, припреми за изградњу. Данас смо били у прилици да видимо један објекат из таквог корпуса, рекла је Сузана Јовановић и поручила да је Град, заједно са Градском стамбеном агенцијом, кренуо активно да ради на решавању стамбеног питања и потреба грађана, које ће доћи не преко ноћи, али благовремено.


Директор ЈП "Градска стамбена агеција" Александар Бркић рекао је да је објекат у улици Максима Горког бр. 97 започет крајем 2013. године и да је завршен у року, а да су инвестицију финансирали Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС и Град Панчево и "Градска стамбена агеција" од постојећег фонда станова за откуп била је у обавези да реинвестира у такве објекте:
- То је само један у низу од објеката који ћемо почети. У плану је реновирање старог градског језгра и дворишних станова, дакле да обновимо ужи центар, а онда се ширимо даље, поручио је Бркић и рекао да је у току процедура израде пројектне документације за објекат у Чумићевој улици. Овај објекат садржаће шест стамбених јединица и очекује се да ће његова изградња почети наредних месеци.

Једна од корисника, Свјетлана Шљивар живи као подстанар више од десет година и, као мајка троје деце, срећна је што ће свако од њиих имати свој простор, пошто су до сада живели у једној соби.
- Живећу у неком уређеном стану, у коме све функционише и све је како треба. У становима у којима сам живела исто се плаћа кирија, али услови становања нису свуда исти, тако да ми ово заиста значи, рекла је корисница.

 

 

Претходна страна


RSS Facebook

ИЗДВАЈАМО

Градоначелник Порез на имовину Локације за инвестирање Стратегија развоја града Секретаријат за пореску администрацију Заштиник грађана града Панчева

ЈП и ЈКП

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Мониторинг систем Систем 48 Профил града Регионални центар за друштвено-економски развој - Банат НАЛЕД USAID