КОРИСНИЦИМА ДОДЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНОВА ЗА ИЗДАВАЊЕ

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Панчева Саша Павлов уручили су 8. фебруара кључеве социјалних станова за издавање за седам породица.

Carousel

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА КОРИСНИКЕ СТАНОВА ЗА ИЗДАВАЊЕ

Свечано потписивање уговора за седам корисника станова за издавање на период од пет година одржано је 29. јануара 2016. године у кабинету градоначелника.

Carousel

КОНКУРС У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА

Позивамо све заинтересоване да се до 18. фебруара 2016. пријаве на Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијског садржаја из области јавног информисања.

Carousel

ОКРУГЛИ СТО: ДУГОТРАЈНЕ ЗАГАЂУЈУЋЕ СУПСТАНЦЕ У ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ - СТАЊЕ У ПАНЧЕВУ

У четвртак, 21. јануара 2016. године, презентовани су досадашњи резултати пројекта "Подизање капацитета за анализу и мере смањења дуготрајних органских загађујућих супстанци у Србији".

Carousel

КОРИСНИЦИМА ДОДЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНОВА ЗА ИЗДАВАЊЕ

   

08.02.2016.
КОРИСНИЦИМА ДОДЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНОВА ЗА ИЗДАВАЊЕПотпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Панчева Саша Павлов уручили су у понедељак, 08. фебруара 2016. године, кључеве социјалних станова за издавање за седам породица у новоизграђеној згради у Улици Максима Горког.

Догађају су присуствовали и чланица Градског већа задужена за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Сузана Јовановић, директор ЈП "Градска стамбена агеција" Панчево Александар Бркић и председница Комисије за давање у закуп градских станова Зденка Јокић.

Након потписивања уговора 29. јануара и доделе кључева 8. фебруара, седам корисника са породицама уселиће се у станове за издавање, а корисници су одабрани по Конкурсу на основу Одлуке о давању у закуп станова на одређено време, на период од пет година.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је да је за изградњу социјалних станова у Панчеву локална самоуправа, осим инфраструктурно опремљеног земљишта обезбедила 17 милиона динара, а да је из републичког буџета дато још 11 милиона динара. Она је истакла да су социјални станови, који имају између 30 и 60 квадрата, урађени по свим европским стандардима, укључујући стандарде енергетске ефикасности и да су једнаког квалитета као и станови који се купују на тржишту.

- Влада је направила ред у области социјалног становања, сви станови се додељују по јасним критеријумима и без било какве протекције. Водимо рачуна о свим осетљивим групама и међу станарима у Панчеву су и особе са инвалидитетом, рекла је Михајловић и додала да је у овом тренутку у Србији изграђено или се гради укупно 134 стана, који се додељују грађанима који не могу да реше стамбено питање без помоћи државе.

 

Градоначелник Саша Павлов изјавио је:
- Честитам свим мојим суграђанима који су данас добили станове, који ће знатно да им побољшају услове становања, а ми смо ту да развијамо и даље овакве програме. За један смо потписали уговор крајем прошле године, тај објекат је у изградњи у Чумићевој улици. Ја се искрено надам да ћемо већ негде крајем ове и следеће године, најдаље почетком 2017. године, поново имати прилику да угостимо потпредседницу и да поделимо неким новим суграђанима кључеве за становање.

 

Након доделе кључева корисницима, министарка је посетила сигурну кућу у Панчеву и поручила да је важно да друштво помогне женама да када напусте ту институцију да се економски осамостале.

 

 

 

 

Претходна страна


RSS Facebook

ИЗДВАЈАМО

Градоначелник Порез на имовину Локације за инвестирање Стратегија развоја града Секретаријат за пореску администрацију Заштиник грађана града Панчева

ЈП и ЈКП

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Мониторинг систем Систем 48 Профил града Регионални центар за друштвено-економски развој - Банат НАЛЕД USAID