Званична презентација града Панчева
slika_za_sajt_karusel.jpg


РАД СА ФОКУС ГРУПАМА

   

 

1. ПРИОРИТЕТНА ОБЛАСТ: ЖИВОТНА СРЕДИНА

 

06.02.2014. ОДРЖАНА  РАДНА ГРУПА ЗА ОТПАД

У оквиру активности фокус групе за животну средину, у четвртак, 06.02.2014. године са почетком у 14 часова, у сали на ИX спрату Градске управе одржан је састанак радне групе за отпад. Руководилац фокус групе је Биљана Миладиновић из Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Панчева, која је са члановима Тима и учесницима поделила информације о Ревизији стратегије развоја града Панчева за период од 2014-2020. године и радила на идентификација кључних проблема и предлога за унапређење стања у области отпада.

ЗАКЉУЧЦИ СА РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ОТПАД

 

21.02.2014. ОДРЖАНА РАДНА ГРУПА ЗА ВОДЕ

У оквиру активности Фокус групе за животну средину, у петак, 21.02.2014. године са почетком у 10 часова, у Малој сали Градске управе одржан је састанак радне групе за воде. Руководилац фокус групе је Биљана Миладиновић из Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Панчева, је са члановима Тима и учесницима разменила информације о Ревизији стратегије развоја града Панчева за период од 2014-2020. године и радила на идентификација кључних проблема и предлога за унапређење стања у области водоснабдевања и каналисања отпадних вода.

ЗАЉУЧЦИ СА РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ВОДЕ

 

27.02.2014. ОДРЖАНА РАДНА ГРУПА ЗА КВАЛИТЕТ ВАЗДУХА

У склопу израде Ревизије стратегије развоја Града Панчева за период од 2014-2020. године, у оквиру активности Фокус групе за животну средину, у четвртак, 27.02.2014. године са почетком у 13 часова, у сали на 9. спрату Градске управе одржан  је састанак радне групе за квалитет ваздуха. Руководилац фокус групе је Биљана Миладиновић из Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Панчева, која је са члановима Тима и учесницима поделила информације о Ревизији стратегије развоја града Панчева за период од 2014-2020. године, а главна тема састанка је квалитет ваздуха у Панчеву - анализа постојећег стања и могућности за побољшање.

ЗАКЉУЧЦИ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА КВАЛИТЕТ ВАЗДУХА

 

 

2. ПРИОРИТЕТНА ОБЛАСТ: ПОЉОПРИВРЕДА

 

24.01.2014. ПРВА ФОКУС ГРУПА У ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДЕ

У склопу активности на изради ревизије Стратегије развоја Града Панчева за период од 2014. до 2020. године 24. јануара је одржан први састанак Фокус групе за област пољопривреде. Представници пољопривредних удружења из Панчева на овом састанку изнели су проблеме у чијем решавању, како сматрају, може да им помогне градска власт.
Састанак тима за ревизију Стратегије Града Панчева с представницима пољопривредних удружења повртара, воћара, ратара и виноградара организован је с циљем да се састављачи документа Стратегије ближе упознају с актуелним проблемима пољопривредних произвођача.
На састанку су, поред представника удружења, били и чланови тима Градске управе који раде на ревизији Стратегије Града Панчева за период од 2014. до 2020. године, који су представили и главне информације о процесу планирања развоја града у овом периоду.

ЗАКЉУЧЦИ СА САСТАНКА И ВИДУ ПРОБЛЕМА И ПРЕДЛОГА РЕШЕЊА

 

12.02.2014. ДРУГА ФОКУС ГРУПА У ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Фокус група за пољопривреду одржана је у среду, 12.02.2014. у сали на ИX спрату зграде Градске управе са почетком у 13 часова. Учесници су били Институт "Тамиш", Институт "Јосиф Панчић", Средња пољопривредна школа "Јосиф Панчић" и Привредна комора Панчево.

ЗАКЉУЧЦИ СА ФОКУС ГРУПЕ

 

 

3. ПРИОРИТЕТНА ОБЛАСТ: ПРОСТОРНО И УРБАНИСТИЧКО ПЛАНИРАЊЕ

 

27.01.2014. ОДРЖАН ЈЕ ПРВИ САСТАНАК ФОКУС ГРУБЕ ЗА УРБАНИСТИЧКО ПЛАНИРАЊЕ

ЗАКЉУЧЦИ СА САСТАНКА

 

05.02.2014. ОДРЖАНА ТРИБИНА НА ТЕМУ СТАНОГРАДЊЕ

У склопу израде Ревизије стратегије развоја Града Панчева за период од 2014-2020. године, у оквиру активности Фокус групе за просторно и урбанистичко планирање, одржана је трибина, у среду, 05. фебруара 2014. године у Малој сали Градске управе са почетком у 13.00 часова. На тему станоградње, производње и пословања у овој области разговараће руководилац Фокус групе Петар Петровић, из ЈП „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“ са члановима Тима, пројектантима, представницима заинтересованих јавних и јавно-комуналних предузећа и инвеститорима.

ЗАКЉУЧЦИ СА САСТАНКА

 

4. ПРИОРИТЕТНА ОБЛАСТ: ЛОКАЛНИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

 

ПРВА ФОКУС ГРУПА 24.12.2013.

У склопу активности на изради ревизије Стратегије града Панчева 2014-2020. године, у уторак 24. децембра 2013. године, одржана је прва радионица у оквиру рада Фокус групе из области локалног економнског развоја и то у склопу друге седнице Привредног савета града Панчева. Информацију о започетом процесу планирања и предстојећим активностима изнеле су Јелена Новаков-координатор Тима и Оливера Суботић- руководилац Фокус групе за локални економски развој.
На овој седници покренута је тема “Идентификовање кључних проблема и могућих решења за унапређење пословног амбијента у граду Панчеву.“

ПРИЛОГ ЗА ИЗРАДУ СТРАТЕГИЈЕ СА 2. СЕДНИЦЕ ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ГРАДА ПАНЧЕВА
 

 

ДРУГА  ФОКУС ГРУПА - ТРИБИНА 11.02.2014.

у оквиру рада Фокус групе за локални економски развој у уторак 11.02.2014 са почетком у 17.00 часова  одржана је трибина у Малој сали Градске управе која је имала за циљ да идентификује кључне проблеме и предлоге решења за унапређење пословног амбијента у нашем граду. Трибини су поред представника Града и чланова Тима присуствовали привредници и предузетници Панчева, представници Привредног савета, Регионалне привредне коморе, представници фабрика Јужне индустријске зоне, представници удружења занатлија и остали заинтересовани.

ЗАКЉУЧЦИ СА ФОКУС ГРУПЕ

 

 

5. ПРИОРИТЕТНА ОБЛАСТ: ДРУШТВЕНИ РАЗВОЈ

 

ПРВА ФОКУС ГРУПА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ 20.12.2013,

Први састанак  фокус групе "Становање и социјално становање" је одржан 20.12.2013. године у Сали за састанке на 9. спрату зграде Градске управе са почетком у 12.00 часова.
Вођа фокус групе: Сузана Јовановић, члан Градског већа задужена за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, члан Тима за за имплементацију пројекта  "Ревизија стратегије развоја града Панчева на период 2014-2020".

ЗАПИСНИК И ЗАКЉУЧЦИ СА САСТАНКА
 

 

11.02.2014. ДРУГА ФОКУС ГРУПА У ОБЛАСТИ ДРУШТВЕНОГ РАЗВОЈА

У уторак, 11.02.2014. у Малој сали на првом спрату зграде Градске управе са почетком у 12 часова одржан је састанак фокус групе за интегративни развој образовања, здравствене и социјалне заштите деце и младих на територији града Панчева.

ЗАКЉУЧЦИ СА ФОКУС ГРУПЕ19.02.2014. ОДРЖАНА ФОКУС ГРУПА ГРАДСКА УПРАВА

У среду, 19.02.2014. одржана је велика ФГ ГРАДСКА УПРАВА у којој су поред чланова ТИма учествовали начелник и заменик начелника ГУ и руководоци основних организационих јединица у ГУ Панчево. Представљени су прелиминарни резултати анкете и разматрани проблеми у раду ГУ, ако и начини за њихово решавање.

ЗАКЉУЧЦИ СА САСТАНКА 

Претходна страна

RSS Facebook

ИЗДВАЈАМО

Градоначелник Порез на имовину Избори 2014. Стратегија развоја града Лицитација пољопривредног земљишта - 2013 Секретаријат за пореску администрацију

ЈП И ЈКП

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Мониторинг систем Систем 48 Локације за инвестирање Профил града Регионални центар за друштвено-економски развој - Банат НАЛЕД USAID