Званична презентација града Панчева
PrivredaN.jpg


Панчево међу 11 градова у Југоисточној Европи са повољним пословним окружењем

   

 

Град Панчево је стекао BFC SEE цертификат о повољном пословном окружењу у Југоисточној Европи. Стандард је установљен од стране Националне алијанса за локални економски развој - NALED .

 

На простору региона који поред Србије обухвата Хрватску, Босну и Херцеговину и Македонију,  град Панчево је са успехом прошао цертификациони процес и добио потврду да је у региону Југоисточне Европе средина повољна за инвестирање. Први је носилац NALED сертификата у Банату, пети у Србији, а једанаести у региону. Проверу испуњености стандарда спровела је независна - реномирана цертификациона кућа “SGS” , што је подразумевало проверу преко 80 критеријума сврстаних у дванаест категорија.

 

Током овог процеса рађено је на унапређењу ефикасности градске администрације, транспарентности рада локалне управе, као једног од предуслова за стварање повољнијег пословног амбијента за развој бизниса и привреде, како би постојећи привредни субјекти и потенцијални инвеститори одговоре на питања, а која се тичу рада локалне самоуправе - градске администрације и рада јавних и јавних комуналних предузећа, могли добити на ефикасан и лак начин.

 

BFC SEE цертификат носи тежину код великих инвеститора, компанија које се први пут појављују у Србији и које кроз мапу цертификованих општина смањују ризик од евентуалног улагања знајући да општине које су цертификоване у овом региону имају савремену градску управу и стандарде по којима послују.

 

Процес испуњавања услова који је трајајо једанаест месеци водили су градски Секретаријат за привреду - Одељење за локални економски развој, у сарадњи са тимом од 40  представника Градске управе и јавних и јавно-комуналних предузећа. Предстоји рад на одржавању и унапређењу постављених високих стандарда који су оцењени са 92,30% испуњености.

 

BFC SEE цертификат за град Панчево биће уручен Грдоначелнику, на свечаној церемонији која ће бити организована у оквиру III Јадранског конгреса - "Позиционирање југоисточне Европе као повољне инвестиционе дестинације",  који ће се одржати 26. маја 2015. године у Неуму, Босна и Херцеговина.

Претходна страна

RSS Facebook

ИЗДВАЈАМО

Градоначелник Порез на имовину Избори 2014. Стратегија развоја града Лицитација пољопривредног земљишта - 2013 Секретаријат за пореску администрацију

ЈП И ЈКП

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Мониторинг систем Систем 48 Локације за инвестирање Профил града Регионални центар за друштвено-економски развој - Банат НАЛЕД USAID