Званична презентација града Панчева
oPancevuN.jpg


МИХАЛОВЦЕ, СЛОВАЧКА

   

 

 

МИХАЛОВЦЕ је економски, административни и културни центар југоисточне регије Словачке. Први становници настањени су на обали реке Лаборек пре више од седам хиљада година. Стратешка позиција града заснива се на очувању класичних и традиционалних заната, развоју трговине, грађевинске индустрије, керамике, инжењеринга, електронике и производње хране. Михаловце има око 40.000 становника.

 

Градоначелница града Панчева Весна Мартиновић и градоначелник Михаловца Вилијам Захорчак потписали су споразум о братимљењу 19. августа 2011. године у Михаловцима.

www.michalovce.sk

 

 

СТУПИНО, РУСИЈА

 

 

СТУПИНО је град који је административни центар области Ступино која се налази у склопу Московске области. Налази се на реци Ока, има око 66. 000 становника и удаљен је од Москве 100км. Град је основан 1939. као “затворени град''. Главно обележје Града је Белопесотски манастир који датира из 17. века. Током “Хладног рата'' у Ступину се налазила база против авионске одбране (ПВО) и производња оружија а од 1995. године налази се производња “Марс'' корпорације.

 

Градоначелник Ступина Павел Челпан и градоначелница града Панчева Весна Мартиновић потписали су споразум о братимљњу 23. априла 2012. године у Панчеву.

www.stupino-grad.ru

Претходна страна

RSS Facebook

ИЗДВАЈАМО

Градоначелник Порез на имовину Избори 2014. Стратегија развоја града Лицитација пољопривредног земљишта - 2013 Секретаријат за пореску администрацију

ЈП И ЈКП

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Мониторинг систем Систем 48 Локације за инвестирање Профил града Регионални центар за друштвено-економски развој - Банат НАЛЕД USAID