КОРИСНИЦИМА ДОДЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНОВА ЗА ИЗДАВАЊЕ

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Панчева Саша Павлов уручили су 8. фебруара кључеве социјалних станова за издавање за седам породица.

Carousel

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА КОРИСНИКЕ СТАНОВА ЗА ИЗДАВАЊЕ

Свечано потписивање уговора за седам корисника станова за издавање на период од пет година одржано је 29. јануара 2016. године у кабинету градоначелника.

Carousel

КОНКУРС У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА

Позивамо све заинтересоване да се до 18. фебруара 2016. пријаве на Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијског садржаја из области јавног информисања.

Carousel

ОКРУГЛИ СТО: ДУГОТРАЈНЕ ЗАГАЂУЈУЋЕ СУПСТАНЦЕ У ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ - СТАЊЕ У ПАНЧЕВУ

У четвртак, 21. јануара 2016. године, презентовани су досадашњи резултати пројекта "Подизање капацитета за анализу и мере смањења дуготрајних органских загађујућих супстанци у Србији".

Carousel

Пуштање у рад сата цркве Св. Карла Боромејског

   


     У четвртак, 22. августа 2013. године  након више од тридесет година поново је пуштен у рад сат цркве Св. Карла Боромејског. Тачно у 13,40 часова сат је покренуо градоначелник града Панчева Павле Раданов.

- За мене је задовољство што ће у наредним годинама овај сат поново радити зато што станујем у овом кварту. Ово емотивно доживљавам. Ја сам Србин парвославне вероисповести, али на Дан Светог Антуна, који је католички празник, са својом породицом обавезно одлазим у Католичку цркву. То је нека традиција у мојој породици, и са мајчине и са очеве стране, рекао је Павле Раданов, градоначелник Панчева.


Свечаном пуштању у рад сата присуствовали су председник Скупштине града Панчева Филип Митровић и жупник цркве Св. Карла Боромејског Јанош Фишер.


На идеју да сат поново почне да ради дошло се приликом обнове Гиманзијског трга, а онда је Град заједно са Католичком црквом тражио и добио од НИС-а 350.000 динара. - Толико је било потребно да се попорави, односно, потпуно ремонтује стари механизам сата који 30 година није радио и да се уграде три електромотора који ће навијати сат, навијаће механизам који ће покретати механизам за откуцавање на сваких четврт сата и механизам за откуцавање пуних часова, рекао је Јанош Фишер, жупник Цркве Светог Карла Боромејског.


Реконструкција механизма била је поверена угледном панчевачком сајџији Миши Шереметовићу и његовим сарадницима - Са мном су радили Драган Козомора и Дејан Максимовић. Један је дао све од себе „на механизму'', а други „на електроници''. Много времена смо потрошили на поправку сата. Поправка је практично трајала око две године. На самом механизму смо радили око четири месеца, па смо морали да иновирамо цео механизам, с обзиром да је требало да ради на три мотора. То је нешто ново и нешто што код нас није виђено. Само осмишљавање рада тих мотора, односно механизма, трајало је дуже него сама поправка, рекао је часовничар Миша Шереметовић.

Да би сат на Католичкој цркви засијао у пуном сјају, потребно је поправити још четири табле на којима се виде и бројке, за шта је потребно још новца. - Нажалост, није било средстава да на торњу променимо и плоче на којима казаљке показују време. Дотрајале су и зарђале, али надамо се да ће за извесно време и то да се обави, казао је Јанош Фишер, жупник Цркве Светог Карла Боромејског.
 

  

 

Претходна страна


RSS Facebook

ИЗДВАЈАМО

Градоначелник Порез на имовину Локације за инвестирање Стратегија развоја града Секретаријат за пореску администрацију Заштиник грађана града Панчева

ЈП и ЈКП

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Мониторинг систем Систем 48 Профил града Регионални центар за друштвено-економски развој - Банат НАЛЕД USAID