Званична презентација града Панчева
PrivredaN.jpg


ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ГРАДА ПАНЧЕВА УРУЧЕН ЦЕРТИФИКАТ О ПОВОЉНОМ ПОСЛОВНОМ ОКРУЖЕЊУ

   

Градови Панчево и Бања Лука су овогодишњи добитници регионалног BFC SEE цертификата о повољном пословном окружењу. Градоначелнику Павлу Раданову оавј цертификат је уручен на III Јадранском конгресу у Неуму, 26. маја 2015. у присуству министара, градоначелника, донатора и пословних лидера региона. На тај начин, и наш град се је придружио групи најуспешнијих локалних самоуправа у ЈИЕ - Бјеловару, Иванцу, Санском Мосту, Приједору, Руми, Пироту, Старој Пазови, Лесковцу, Велесу и Струмици, који већ поседују BFC SEE цертификат.

Трећи регионални конгрес у оквиру програма Цертификације општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи ( BFC SEE ) одржан је 25. и 26. маја 2015. године у Неуму у БиХ. Конгрес је окупио 150 угледних званица из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније. Првог дана конгреса одржан је медијски тренинг за све цертификоване градове и општине, док је другог дана одржана конференција под називом "Позиционирање Југоисточне Европе као повољне инвестиционе дестинације и свечана додела BFC SEE цертификата најбољим општинама и градовима у региону".

На конференцији су вођене две одвојене панел дискусије на теме успостављања повољног пословног окружења и подршке инвестицијама на локалу, односно стварања развојних стратегија и изворима подршке локалном економском развоју. О томе су разговарали високи представници државних институција, локалних самоуправа, међународних организација и донатора, дипломатског кора, привредника, инвеститора и медија из све четири земље, учеснице BFC SEE програма.

На конгресу је закључено да је пролазак кроз BFC програм значајно унапредио рад администрација и повећао атрактивност за инвеститоре и поручено да је BFC SEE програм отворен за укључивање нових земаља и партнерских организација. Осим 12 цертификованих локалних самоуправа, тренутно је у процесу цертификације више од 50 градова и општина из четири државе, а за улазак у процес цертификације влада велико интересовање општина и градова.

 

 

  

 


ОВДЕ можете погледати ФИЛМ о повољном пословном окружењу

 

 

Претходна страна

RSS Facebook

ИЗДВАЈАМО

Градоначелник Порез на имовину Избори 2014. Стратегија развоја града Лицитација пољопривредног земљишта - 2013 Секретаријат за пореску администрацију

ЈП И ЈКП

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Мониторинг систем Систем 48 Локације за инвестирање Профил града Регионални центар за друштвено-економски развој - Банат НАЛЕД USAID